Dilekçe cevabı kaç günde gelir?
Anayasa’nın 74. maddesine göre dilekçe hakkı; Vatandaşlar, kendileri veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetlerini yazılı olarak ilgili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunma hakkına sahiptir. Aynı kanunun 7. maddesine göre dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli cevap verilir. 8.
Dilekçe cevabini nasıl öğrenirim?
Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarına verdiğiniz dilekçeleri takip edebilmek için sayfanın üst kısmında bulunan “Dilekçe Talebi” bağlantısına veya “Dilekçe Talebi” bölümünde bulunan “Giriş” butonuna tıklamanız gerekmektedir.
Cevap dilekçesi kaç gün?
Cevap verme süresi, davanın davalıya tebliğ tarihinden itibaren iki haftadır (HMK m. 11).
Dilekçeme cevap verilmedi ne yapmalıyım?
Başvurunun kabul veya reddedilmesi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde yanıt alınamazsa, başvuru talep edilen idare tarafından reddedilmiş sayılacak ve bu iptal kararına itiraz etme hakkınız olacaktır.
Tebligata kaç günde cevap verilir?
Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 127. maddesi uyarınca davalıya, davanın tebliğ tarihinden itibaren iki haftalık süre verilerek savunmasını sunması istenir.
CİMER 30 günde cevap vermezse ne olur?
1) Başvurunuzun konusu talep veya şikâyet ise ve başvurunuza 30 gün içinde cevap alamıyorsanız, CİMER aracılığıyla cevap alamadığınızı beyan ederek başvuruda bulunabilirsiniz. 2) Yasal sürenin bitiminden itibaren 60 gün içinde idari şikâyette bulunabilirsiniz.
Dilekçe ne zaman sonuçlanır?
Türk vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden yabancıların, kendileri veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri veya devam eden yargılamanın seyri hakkında yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonuçlarına ilişkin dilekçeleri, en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevaplandırılır.
Kuruma verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?
Dilekçe Talebi sayfasından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlara sunduğunuz dilekçeleri takip edebilirsiniz. Belge İnceleme sayfasından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan gelen elektronik imzalı resmi yazıları inceleyebilirsiniz.
Dava dilekçeyi nasıl görebilirim?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Cevap dilekçesi geç verilirse ne olur?
Davalı, cevap talebini kanuni sürenin geçmesinden sonra yaptığından, reddiye çerçevesinde savunma ileri sürmüş sayılır (HMK. m. 128) ve savunmanın ileri sürülebilmesi için öncelikle davacının açık rızası gerekir. Süresi içinde ileri sürülmeyen cevap talebine itirazlar (HMK. m. 128).
2 kere cevap dilekçesi verilir mi?
(1) Davacı, cevabın tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde cevap dilekçesi vermek zorundadır; davalı da davacının cevabının kendisine tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde ikinci bir cevap dilekçesi verebilir.
Dilekçe aşaması ne zaman biter?
HMK Madde 136 Gerekçeler Dava ve cevap dilekçesinde bulunması gereken hususlar, mahiyetlerine uygun olmak kaydıyla cevap ve ikinci cevap dilekçesinde de yer alır. Bu başvuruların yapılması veya ilgili sürelerin dolması ile başvuru safhası tamamlanır ve ön inceleme işlemi başlar.
Dilekçeye cevap verilmesi zorunlu mudur?
– Gerçek ve tüzel kişilerin kendileri veya kamu ile ilgili olarak dilekçe yoluyla usulüne uygun olarak yaptıkları taleplere en kısa sürede cevap vermek idarenin yasal yükümlülüğüdür.
Dilekçe kabul edilmezse ne olur?
Dilekçe hakkının kullanılmasını engelleme suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 121. maddesinde düzenlenen bir suçtur. Bu suç, bir kimsenin yetkili makamlara belli bir hakkı kullanmak için yaptığı başvurunun yasal bir sebep olmaksızın kabul edilmemesi halinde, faile altı aya kadar hapis cezası verilmesi anlamına gelir.
Dilekçeye 60 gün içinde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu, 10. maddesinde idari makamların sessizliğini düzenlemektedir. Buna göre, “ilgili kişiler, kendilerine karşı idari işlem konusu olabilecek bir işlem veya tedbir için idari makamlara başvurabilirler. Altmış gün içinde cevap alınmazsa başvuru reddedilmiş sayılır.”
Dilekçeye 60 gün içinde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu, 10. maddesinde idari makamların sessizliğini düzenlemektedir. Buna göre, “ilgili kişiler, kendilerine karşı idari işlem konusu olabilecek bir işlem veya tedbir için idari makamlara başvurabilirler. Altmış gün içinde cevap alınmazsa başvuru reddedilmiş sayılır.”
Cevap süresi ne zaman başlar?
Cevap verme süresi, davalıya başvurunun tebliğinden itibaren iki haftadır.
Dilekçe kabul edilmek zorunda mıdır?
Hakkın kullanılması anlamına gelmeyen dilekçeler kabul edilmez, TCK m.
Dilekçe hangi durumlarda geçersiz sayılır?
Başbakanlık’ın 2004/12 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına ve Bilgi Edinme Hakkına İlişkin Genelgesi’nin 1/a maddesinde; “Ad, soyad veya adres belirtilmeyen, imza bulunmayan, belirli bir konu içermeyen veya yargı mercilerinin görevine giren dilekçelere cevap verilmeyecektir.” denilmektedir.