İçeriğe geç

Potaya Top Atmaya Ne Denir

Clamp ne demek basketbolda?

Defans oyuncusunu sıkıştırmak demektir.27 Nisan 2019Defans oyuncusunu sıkıştırmak demektir.

Basketbol terimleri nelerdir kısaca?

Blok: Savunma oyuncusu hücum oyuncusunun şutunu bloke eder. Zıplayan Pas: Yere çarparak yapılan pas. Boxout: Ribauntlarda avantaj elde etmek için vücudunu kullanarak rakip ile pota arasına girmek. Ayak Bileği Kırma: Crossover ile rakibi geçerken adamın dengesini bozup belini ve bileğini bükmek.

3lük atmak ne demek?

Bazı öneriler: • “Üç sayılık atış” nedir? (“Üç sayılık atış”, üç sayılık çizginin dışından atılan bir atış anlamına gelir.)

Penetre ne demek basketbolda?

Hücum oyuncusu potaya doğru hızla hareket eder, “içeri girer.” Hücum takımından bir oyuncu topu tutan takım arkadaşının yanına gelir, perde kurar, potaya doğru hareket eder, pası alır ve sayı yapar.

Drop step ne demek?

Hücum oyuncusu, gol fırsatı ararken top sürerken potaya doğru atılır. Drop-Step Hücum oyuncusunun alçak direkte potaya giden yolu açmak için kullandığı; boyalı alana doğru attığı büyük adım.

Basketbolda topu potaya atmaya ne denir?

Pivot: Topu alan oyuncu bir ayağını sabitler ve sabit ayağını yerden kaldırmadan dönerek topu takım arkadaşlarına paslamaya veya potaya atmaya çalışır. Bu harekete pivot ayak da denir.

Basketbolda clutch ne demek?

Buzzer Beater: Bu düdük çaldığında, şutu çeken ve “Bende kalmasın” diyen oyuncu, top potaya girerken coşkuyla kahramanlığa layık görülür… Bunu yapmaya alışkın olan oyunculara da “kritik oyuncular” denir.

Pivot ayağı nedir?

Topu kazandıktan sonra bir ayak yere sağlam basarken diğer ayak kurallara göre istenilen yönde hareket eder, buna pivot hareketi denir. Pivot ayağı sabit kaldığı sürece diğer ayağınızı istenilen yönde hareket ettirerek pas atabilir veya şut atabilirsiniz.

Backdoor nedir basketbolda?

Backboard – Backboard / Crucible. Sepet ve ağın bulunduğu sistemde backboard görevi gören dikdörtgen bir sırtlık.

Triple atmak ne demek?

Kişi karşı tarafa öfkelendiğinde bunu bazen doğrudan dile getirmek yerine tökezleyerek yansıtır; surat asarak, imalarda bulunarak bir sorun olduğunu anlatmaya çalışır, ne olduğu sorulduğunda ise soğuk bir ses tonuyla “Bir şey yok” diye cevap verir.

Basketbolda 3:5,8,24 saniye kuralı nedir?

Normal süre berabere biterse, 5 dakikalık uzatma periyodu oynanır. Maçta hücum eden takım, kendi yarı sahasını 8 saniye içinde geçmeli ve hücumunu toplam 24 saniye içinde tamamlamalıdır. Bu süreler aşılırsa, top karşı takıma geçer.

Check ball nedir basketbolda?

Oyun, oyunun başlangıcında, bir sayıdan sonra, moladan sonra veya faullerden sonra “Top Kontrolü” sistemiyle başlayacaktır. Topun saha dışına çıktığı durumlarda; oyun topun çıktığı yerden başlayacaktır. D. Yarışmanın süresi 15 dakika olacak ve oyundaki molalarda zaman durdurulacaktır.

V cut nedir?

V-cut: Topu almak için “V” şeklinde bir katlama. Sepete doğru hareket etmeye çalışın, aniden yön değiştirin ve topu yakalayın.

Boxout nedir?

Bir asist, bir oyuncunun arkadaşına yaptığı ve bir sayıyla sonuçlanan bir pas veya daha kesin olarak bir sayıyla sonuçlanan bir pastır. Bir box-out’ta, rakip, potanın altında bir mücadelede sırtını rakip oyuncuya dönerek potadan seken topu yakalamasını engellemeye çalışır.

Basketbol cut nedir?

Kesme: Bu sadece yürümek, bunu biliyorsun! Ölü top faulü: Top oyunda değilken ve saat çalışmıyorken yapılan faul.

Clamp nedir?

(Eğer). Mengene, kelepçe, sıkıştırma; kelepçe, krampon; (F). Sıkmak, germek, germek, bastırmak, mengene ile sabitlemek. Kelepçe kuplajı sıkıştırılmış kavrama, sıkma, kavrama.

Clutch ne demek basketbolda?

Clutch basketbol, ​​futbol, ​​hokey, futbol vb. oyunlarda kullanılır. Birçok oyunda kullanılan genel bir terimdir. Genellikle bir oyuncunun büyük stres zamanlarında veya son saniyelerde maksimum güç ve enerjiyi oyuncudan çıkarmak için en üst düzeyde performans gösterme yeteneğidir; bu da bazen oyunun sonucunu değiştirebilir.23 Ekim 2017Clutch basketbol, ​​futbol, ​​hokey, futbol vb. oyunlarda kullanılır. Birçok oyunda kullanılan genel bir terimdir. Genellikle bir oyuncunun büyük stres zamanlarında veya son saniyelerde maksimum güç ve enerjiyi oyuncudan çıkarmak için en üst düzeyde performans gösterme yeteneğidir; bu da bazen oyunun sonucunu değiştirebilir.

Basketbolda spacing ne demek?

Genellikle uzun boylu ve uzak mesafe şutları etkili olan adamlar için kullanılır. Spacecing: Hücumda sahada dengeli yerleşim, doğru saha bölümü.

Biyo clamp nedir?

BioClamp, idrar tutamama sorunu yaşayan erkeklerde istemsiz idrar kaybını kontrol eden bir kelepçedir. BioClamp, alt kısmındaki üçgen sayesinde idrar yoluna baskı uygulayarak idrar akışını kontrol eder. 3 farklı boyutta farklı kalınlıktaki penisler için uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir